Húsvétra ajándék ötletekMagyarország nyitólapja
NyitólapAjándék ötletekTermékekOnline fotókidolgozásÁrlistaKosárNőnapi hírek, ötletekKapcsolat

Gumi süti - Húsvétra az ünnepi asztalra

Címkék - desszert, Húsvét, recept, sütemény, süti, tojás, ünnep
Gumi süti Húsvétra - Gumi süti - Húsvétra az ünnepi asztalra
Gumi süti Húsvétra
Hónapok óta készülök ennek a süteménynek az elkészítésére. Annak ellenére, hogy hosszú a leírása a receptnek, elkészítése nem több mint fél óra. A recept állítólag amerikai származású, de már magyarosítva volt. Az ok, amiért rávetemedtem ennek a sütinek az elkészítésére az volt, hogy állítólag a gyerekek imádják, gyerek zsúrokra ideális és olyan nincs, hogy valaki ne szeresse. Az eredmény nagyon érdekes lett, nem egy szokványos süti az biztos. Pár órát hűtőbe dermesztjük, és utána csodálatosan lehet szeletelni.
Hozzávalók: 10 cs. 10 gr-os zselatin, 6 db tojás, 17 ek. porcukor, 6 cs vaníliás cukor, 2 ek. kakaó por, 1 ek. tej, 4 dl tejföl, 2,5 dl málnaszörp

Elkészítés:
1.réteg: Három tojást szétválasztunk. A sárgáját 5 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk, a fehérjét 1 cs vaníliás cukorral felverjük, majd összekeverjük a kettőt. Időközben 2,5 tasak 10 g-os zselatint a csomagoláson található előírás szerint elkészítünk 1,5 dl vízzel és hozzá adjuk a tojásos masszához. A kész masszát egy tepsibe/négyszögletű jénai tálba öntjük, és hűtőbe tesszük dermedni.

2. réteg: Ezután elkészítjük a következő réteget. Ugyanígy járunk el a maradék három tojással is, annyi különbséggel, hogy a tojás sárgákhoz a cukor mellé 2 evőkanál kakaóport és 1 ek tejet teszünk. Egy kanál segítségével óvatosan ráöntjük barna masszát a megdermedt sárga rétegre, és újra betesszük a hűtőbe.

3. réteg: A maradék 7 ek cukrot, 2 cs vaníliás cukrot, és a tejfölt kikeverjük. Újra elkészítünk 1,5 dl vízben 2,5 tasak zselatint és hozzáadjuk a tejfölös keverékhez. Majd az előbbiek szerint ráöntjük a dermedt rétegekre.

4. réteg: Újra elkészítünk 1,5 dl vízben 2,5 tasak zselatint és hozzáadjuk 2,5 dl málnaszörphöz. (sajnos nekem nem volt itthon csak meggy lé és abból is csak 2 dl, ezért is lett alacsony és halovány a piros réteg) Ezt is ráöntjük a megdermedt rétegekre.
Szólj hozzá a cikkhez - 0 hozzászólás - 2011-04-25 14:10:00
Keresés   -   Válassz témakört a legördülő menü vagy az ikonok segítségével
Keresés
Hírek, érdekességek Húsvétra ajándékok  receptek Húsvétra tippek, ötletek Húsvéti sms-ek  versek, énekek, dalszövegek
Szólj hozzá
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, most könnyen és gyorsan megteheted.
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás - legyél Te az első
SimultanOnline